Είδη στοιχήματος στο τένις: Χάντικαπ

Όπως και κάθε άλλο άθλημα, το τένις προσφέρει στους παίχτες δεκάδες ευκαιρίες στοιχηματισμού, αλλά και έντονες συγκινήσεις, έως το σημείο που οι προβλέψεις τους θα επαληθευθούν. Ωστόσο, μια από τις ιδιαιτερότητες του τένις απειλεί να μειώσει την αγωνία που συνοδεύει, για παράδειγμα, ένα στοίχημα στο νικητή του αγώνα. Πρόκειται για την παγκόσμια κατάταξη, η οποία μπορεί να δώσει μια πολύ καλή εικόνα για τις ικανότητες κάθε αγωνιζόμενου. Και, στην περίπτωση, για παράδειγμα, που ο 3ος καλύτερος στον κόσμο αντιμετωπίζει τον 25ο, το αποτέλεσμα του αγώνα είναι μάλλον προδιαγεγραμμένο.

Κάτι τέτοιο μπορεί να φανεί και στις αποδόσεις που συνοδεύουν τα σημεία στον συγκεκριμένο τύπο στοιχήματος. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλοί παίχτες να προτιμούν να τοποθετήσουν διαφορετικού είδους στοιχήματα σε τέτοιους αγώνες, όπου η διαφορά δυναμικής ανάμεσα σε δύο παίχτες είναι μεγάλη. Και ένα τέτοιο στοίχημα είναι αυτό στο χάντικαπ.

Το χάντικαπ αποτελεί ουσιαστικά ένα εικονικό προβάδισμα, το οποίο χαρίζει ο bookmaker στο αουτσάιντερ του αγώνα. Χάρη σε αυτό, ο αγώνας γίνεται και πάλι αμφίρροπος και οι παίχτες μπορούν να διεκδικήσουν υψηλότερα κέρδη. Για παράδειγμα, κάποια ιστοσελίδα μπορεί να ανακοινώσει χάντικαπ +2,5 games υπέρ του αουτσάιντερ. Με τον τρόπο αυτό, αποκτά ένα προβάδισμα, το οποίο αντικατοπτρίζεται στα στοιχήματα.

Όσοι, λοιπόν, στοιχηματίσουν υπέρ του αουτσάιντερ στο χάντικαπ, θα κερδίσουν ακόμη κι αν το φαβορί κερδίσει με δύο games διαφορά. Αντίστοιχα, όσοι στοιχηματίσουν στο φαβορί (το οποίο θα έχει χάντικαπ -2.5) θα κερδίσουν μόνο στην περίπτωση που κερδίσει με τουλάχιστον τρία games διαφορά. Το δεκαδικό ψηφίο στον αριθμό, τέλος, φροντίζει να εξαλείψει το ενδεχόμενο της ισοπαλίας.

Ο στοιχηματισμός στο χάντικαπ, τέλος, είναι το ίδιο απλός με τον αντίστοιχο στο νικητή ενός αγώνα, για παράδειγμα. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά χρήσιμο το γεγονός ότι δίνει νέο ενδιαφέρον σε έναν αγώνα που ενδεχομένως να λήξει με διαφορά υπέρ του φαβορί. Κατά κάποιο τρόπο, οι παίχτες καλούνται να προβλέψουν αυτή τη διαφορά και να στοιχηματίσουν ανάλογα. Πρόκειται, μάλιστα, για έναν εξαιρετικά δημοφιλή τύπο στοιχήματος που είναι παντού διαθέσιμος. Οι παίχτες, μάλιστα, μπορούν να τον επιλέξουν και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τένις, επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του live στοιχήματος.

Κατηγορία Άρθρου: 

Τουρνουά τένις Wimbledon

Τουρνουά τένις WimbledonΤο αρχαιότερο Major του Grand Slam

To τουρνουά του Wimbledon (Γουίμπλεντον) αποτελεί το τρίτο κατά σειρά τουρνουά του Grand Slam (μετά το Australian Open και το French Open) και διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία. Αποτελεί το αρχαιότερο τουρνουά τένις, καθώς διεξάγεται από το 1877, αλλά και το Major με το περισσότερο γόητρο.