Είδη στοιχήματος στο τένις: head 2 head

Χάρη στις ιδιαιτερότητες που το διακρίνουν, το τένις προσφέρει στους παίχτες του στοιχήματος ένα πλήθος τύπων στοιχημάτων που ενδεχομένως δε συναντάμε πουθενά αλλού. Μπορεί, βέβαια, κάποια περισσότερο δημοφιλή αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, να προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες στοιχηματισμού, αλλά το τένις προσφέρει κάποιους εξαιρετικά δημοφιλείς τύπους, είτε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είτε κατά τη διάρκεια του συνόλου μιας διοργάνωσης.

Στην πρώτη περίπτωση, για παράδειγμα, οι παίχτες μπορούν να στοιχηματίσουν σε ένα πλήθος αγορών, όπως ο νικητής, το over/under, το χάντικαπ, το spread, το σετ σκορ και άλλες. Και στη δεύτερη περίπτωση, μπορούν να προβλέψουν το νικητή μιας διοργάνωσης, τους παίχτες που θα φτάσουν στον τελικό και άλλες πτυχές και εξελίξεις. Ανάμεσα στις επιλογές τους, μάλιστα, βρίσκεται και μία που έχουν δανειστεί οι bookmakers από τους αγώνες ταχύτητας: αυτή του head 2 head.

Πρόκειται για έναν τύπο στοιχήματος που καλεί τους παίχτες να επιλέξουν δύο ή περισσότερους από τους αγωνιζόμενους μιας διοργάνωσης και να προβλέψουν ποιος από αυτούς θα τερματίσει σε καλύτερη θέση. Με λίγα λόγια, οι παίχτες δεν είναι αναγκασμένοι να προβλέψουν ποιος θα κατακτήσει μια διοργάνωση ή ποιος θα κερδίσει τους περισσότερους αγώνες, σε σχέση με όλους του υπόλοιπους. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να προβλέψουν τις επιδόσεις ενός αγωνιζόμενου, σε σύγκριση με αυτές κάποιου άλλου.

Επιλέγοντας, για παράδειγμα, δύο αγωνιζόμενους, καλούνται να προβλέψουν ποιος από τους δύο θα κατακτήσει υψηλότερη θέση στην τελική βαθμολογία. Αντίστοιχα, αν επιλέξουν περισσότερους, μπορούν να προβλέψουν τη σειρά που θα έχουν στον τελικό βαθμολογικό πίνακα, δυσκολεύοντας έτσι την πρόβλεψή τους.

Ο στοιχηματισμός στο head 2 head, άλλωστε, μπορεί να παρουσιάζει διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Κάποιος που θα επιλέξει, για παράδειγμα, δύο σχεδόν ισάξιους παίχτες, αντιμετωπίζει μεγαλύτερο ρίσκο, σε σύγκριση με αυτόν που θα επιλέξει δύο παίχτες διαφορετικής δυναμικής. Αντίστοιχα, κάποιος που θα επιλέξει περισσότερους από δύο παίχτες δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο του.

Παράλληλα, όμως, όσο πιο δύσκολη είναι μια πρόβλεψη τόσο περισσότερα κέρδη υπόσχεται. Για το λόγο αυτό, πολλοί παίχτες επιλέγουν να στοιχηματίσουν στο head 2 head, δυσκολεύοντας την πρόβλεψή τους, προκειμένου να διεκδικήσουν περισσότερα χρήματα. Και, μόλις οριστούν οι θέσεις της τελικής κατάταξης, κάπου προς το τέλος μιας διοργάνωσης, θα μάθουν αν κέρδισαν ή όχι. Το head 2 head, άλλωστε, συγκαταλέγεται στα μακροπρόθεσμα στοιχήματα.

Κατηγορία Άρθρου: 

Τουρνουά τένις Wimbledon

Τουρνουά τένις WimbledonΤο αρχαιότερο Major του Grand Slam

To τουρνουά του Wimbledon (Γουίμπλεντον) αποτελεί το τρίτο κατά σειρά τουρνουά του Grand Slam (μετά το Australian Open και το French Open) και διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία. Αποτελεί το αρχαιότερο τουρνουά τένις, καθώς διεξάγεται από το 1877, αλλά και το Major με το περισσότερο γόητρο.