Τουρνουά τένις Australian Open

Τουρνουά τένις Australian OpenΗ ετήσια έναρξη του Grand Slam

To Australian Open (Αυστραλιανό Όπεν) είναι το πρώτο Major τουρνουά της χρονιάς και αυτό που ξεκινά επίσημα το Grand Slam και τη στοιχηματική σεζόν στο τένις. Διεξάγεται τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιανουαρίου στην Αυστραλία και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο, από άποψης συγκέντρωσης θεατών, μετά το US Open. Επιπλέον, είναι το πρώτο από τα τουρνουά της σειράς που διεξάγεται σε σκληρό γήπεδο (το δεύτερο είναι το US Open). Tο Australian Open, μάλιστα, ήταν το πρώτο Major που χρησιμοποίησε και κλειστά γήπεδα.

Το γεγονός ότι το Australian Open διεξάγεται σε σκληρό γήπεδο σημαίνει ότι ευνοούνται περισσότερο οι παίχτες που έχουν συνηθίσει στο γρήγορο παιχνίδι. Άλλωστε, η μπάλα μπορεί να αναπτύξει τεράστιες ταχύτητες, χάρη στην ιδιομορφία αυτή του εδάφους. Όσον αφορά στις κατηγορίες, αυτές είναι οι ίδιες με αυτές που συναντάμε και στα υπόλοιπα Majors: μονό ανδρών, μονό γυναικών, διπλό ανδρών, διπλό γυναικών και μεικτό διπλό. Οι κανόνες, από την άλλη, είναι οι ίδιοι με τα French Open και Wimbledon. Αναλυτικότερα, στο τελευταίο set απουσιάζει το tie-break και ο νικητής θα πρέπει να κερδίσει με δύο games διαφορά, στην περίπτωση που στο πέμπτο set προκύψει ισοπαλία.

Οι νικητές, τέλος, κερδίζουν πολλά. Εκτός από την ευκαιρία να ξεκινήσουν με το δεξί για την κατάκτηση του Grand Slam, κερδίζουν σημαντικούς για την παγκόσμια κατάταξη βαθμούς, το βαρύτιμο τρόπαιο και, φυσικά, ένα χρηματικό έπαθλο. Στο Australian Open του 2013, το ποσό άγγιξε τα 30 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας και ο νικητής του μονού ανδρών (ο Σέρβος Novak Djokovic) παρέλαβε το ποσό των 2,5 περίπου εκατομμυρίων δολαρίων. 

Δείτε εδώ την επίσημη σελίδα του τουρνουά τένις Australian Open http://www.australianopen.com/index.html

Κατηγορία Άρθρου: 

Τουρνουά τένις Wimbledon

Τουρνουά τένις WimbledonΤο αρχαιότερο Major του Grand Slam

To τουρνουά του Wimbledon (Γουίμπλεντον) αποτελεί το τρίτο κατά σειρά τουρνουά του Grand Slam (μετά το Australian Open και το French Open) και διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία. Αποτελεί το αρχαιότερο τουρνουά τένις, καθώς διεξάγεται από το 1877, αλλά και το Major με το περισσότερο γόητρο.