Τουρνουά τένις French Open

Τουρνουά τένις French OpenΤο πιο απαιτητικό Major

Το French Open (Γαλλικό Όπεν) είναι το δεύτερο κατά σειρά Major, καθώς διεξάγεται μετά το Australian Open και πριν το Wimbledon. Οι καλύτεροι παίχτες (σύμφωνα πάντα με την παγκόσμια κατάταξη) και χιλιάδες θεατές δίνουν κάθε χρόνο ραντεβού την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και την πρώτη του Ιουνίου στη διοργάνωση που έχει γίνει γνωστή και ως Roland Garros. Το French Open διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Γαλλία, από το 1891 έως σήμερα.

To French Open είναι το μοναδικό από τα τέσσερα Majors που διεξάγεται σε χωμάτινο γήπεδο. Οι ιδιομορφίες, μάλιστα, που προσφέρει ένας τέτοιος αγωνιστικός χώρος έχουν αναγκάσει πολλούς να χαρακτηρίσουν το French Open το πιο απαιτητικό από τα τέσσερα Majors, αλλά και ένα από τα δυσκολότερα τουρνουά στον κόσμο. Επιπλέον, η ιδιομορφία αυτή του γηπέδου ευνοεί περισσότερο τους παίχτες που είναι συνηθισμένοι σε πιο "αργό" παιχνίδι, αφού οι ταχύτητες της μπάλας δεν είναι όσο μεγάλες όσο στα Majors με σκληρό γήπεδο.

Οι κατηγορίες που συναντάμε σε αυτό, πάντως, είναι οι ίδιες ακριβώς με αυτές των υπολοίπων. Πρόκειται για το μονό ανδρών, το μονό γυναικών, το διπλό ανδρών, το διπλό γυναικών και το μεικτό διπλό. Επιπλέον, το French Open (όπως και τα Australian και Wimbledon) δεν προβλέπει tie-break στο τελευταίο σετ, αλλά απαιτεί διαφορά δύο games για να αναδείξει τον νικητή.

Όσον αφορά στους νικητές, αυτοί κερδίζουν όχι μόνο την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το Grand Slam τη συγκεκριμένη χρονιά, αλλά και δύο βραβεία. Το πρώτο είναι ένα ασημένιο τρόπαιο και το δεύτερο ένα χρηματικό ποσό. Το ποσό αυτό ξεπέρασε στο σύνολό του τα 21 εκατομμύρια ευρώ για το 2013. Είναι χαρακτηριστικό πως ο νικητής του μονού των ανδρών (ο Ισπανός Rafael Nadal) κέρδισε φέτος 1.500.000 ευρώ. Φυσικά όπως και σε άλλα τουρνουά τένις πολλά εκατομμύρια ευρώ ποντάρονται και στο Ρολάντ Γκαρός παγκοσμίως.

Δείτε εδώ την επίσημη ιστοσελίδα του τουρνουά τένις French Open http://www.rolandgarros.com/en_FR/

 

Κατηγορία Άρθρου: 

Τουρνουά τένις Wimbledon

Τουρνουά τένις WimbledonΤο αρχαιότερο Major του Grand Slam

To τουρνουά του Wimbledon (Γουίμπλεντον) αποτελεί το τρίτο κατά σειρά τουρνουά του Grand Slam (μετά το Australian Open και το French Open) και διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία. Αποτελεί το αρχαιότερο τουρνουά τένις, καθώς διεξάγεται από το 1877, αλλά και το Major με το περισσότερο γόητρο.