Φορολογία κερδών από τα στοιχήματα στο τένις

Από τη στιγμή που κάποιος παίχτης εξασφαλίζει σταθερά κέρδη από τα στοιχήματά του στο τένις, είναι υποχρεωμένος να καλύψει και τις φορολογικές του υποχρεώσεις προς το ελληνικό Δημόσιο, πληρώνοντας τους αντίστοιχους φόρους για τα κέρδη του αυτά. Πρόκειται για μια ρύθμιση που συμπεριλαμβάνεται στο νόμο 4002/2011 και η οποία δεν υποχρεώνει μόνο τις ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να πληρώνουν φόρους, αλλά και τους παίχτες που εξασφαλίζουν κέρδη από τα στοιχήματά τους.

Βέβαια, οι παίχτες πληρώνουν μεν φόρο επί των κερδών τους στο στοίχημα, αλλά δεν είναι απαραίτητο να τον υπολογίζουν οι ίδιοι ή να συμβουλεύονται τον λογιστή τους. Η παρακράτηση γίνεται αυτόματα, πριν καν εισπράξουν τα κέρδη τους. Αναλυτικότερα, οι φόροι επί των κερδών παρακρατούνται από την ίδια την ιστοσελίδα του στοιχήματος, η οποία έπειτα τους αποδίδει στο κράτος.

Επιπλέον, η φορολογία επί των κερδών δεν ξεκινά από το πρώτο ευρώ που θα κερδίσει κάποιος, στοιχηματίζοντας στο τένις. Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, κέρδη έως και 100 ευρώ είναι αφορολόγητα. Από εκεί και πάνω, έχουν προβλεφθεί δύο κλίμακες φορολόγησης: μία της τάξης του 15%, για κέρδη έως και 500 ευρώ, και μία της τάξης του 20%, για κέρδη από 500,1 ευρώ και άνω.

Τα κέρδη αυτά, μάλιστα, δε φορολογούνται στο σύνολό τους, μα ανά στήλη. Αυτό σημαίνει πως κάποιος παίχτης που θα κερδίσει 120 ευρώ, για παράδειγμα, δεν είναι απαραίτητο ότι θα φορολογηθεί. Η φορολογία ανά στήλη σημαίνει ότι, κάποιος παίχτης που θα τοποθετήσει ένα στοίχημα 10 ευρώ σε έναν αγώνα τένις, σε μια ιστοσελίδα με αξία στήλης τα 0,10 ευρώ, και κερδίσει 200 ευρώ, θα έχει κερδίσει ουσιαστικά 20 ευρώ ανά στήλη - κοινώς δε θα φορολογηθεί για τα κέρδη του. Αντίστοιχα, αν κάποιος κερδίσει 200 ευρώ ανά στήλη, θα αναγκαστεί να πληρώσει το 15% του ποσού σε φόρους.

Με λίγα λόγια, δε φορολογείται κάθε στοίχημα στο τένις, αλλά μόνο όσα εξασφαλίζουν σημαντικά κέρδη ανά στήλη. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των στοιχημάτων παραμένει κάτω από το όριο του αφορολόγητου που έχουν ορίσει οι ελληνικές Αρχές.

Κατηγορία Άρθρου: 

Τουρνουά τένις Wimbledon

Τουρνουά τένις WimbledonΤο αρχαιότερο Major του Grand Slam

To τουρνουά του Wimbledon (Γουίμπλεντον) αποτελεί το τρίτο κατά σειρά τουρνουά του Grand Slam (μετά το Australian Open και το French Open) και διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία. Αποτελεί το αρχαιότερο τουρνουά τένις, καθώς διεξάγεται από το 1877, αλλά και το Major με το περισσότερο γόητρο.