Είδη στοιχήματος στο τένις: Over/Under

Κάθε παίχτης που αποφασίζει να στοιχηματίσει σε έναν αγώνα τένις έχει στη διάθεσή του ένα πλήθος επιλογών, όσον αφορά στον τύπο στοιχήματος που θα τοποθετήσει. Το τένις, άλλωστε, αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στοιχηματισμού, με αποτέλεσμα οι ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα να προσφέρουν διαφορετικούς τύπους και αγορές.

Έτσι, οι παίχτες μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε από τις πτυχές ενός αγώνα τένις και να προχωρήσουν στην πρόβλεψή τους, διεκδικώντας μικρότερα ή μεγαλύτερα κέρδη. Τέτοιες προβλέψεις μπορούν να αφορούν στο νικητή του αγώνα, στο εύρος της νίκης του, αλλά και στον αριθμό των σετ ή games που θα πάρει ο κάθε παίχτης ή που θα χρειαστούν για την ανάδειξη του νικητή.

Η τελευταία επιλογή είναι δυνατή χάρη στο στοίχημα στο over/under ενός αγώνα. Πρόκειται για έναν τύπο στοιχήματος που επιτρέπει στον παίχτη να προβλέψει πόσα σετ ή games θα κερδίσει ο νικητής ενός αγώνα ή πόσα θα χρειαστούν για την ανάδειξη του νικητή. Αναλυτικότερα, επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα και επιλέγοντας τον συγκεκριμένο τύπο στοιχήματος, ο παίχτης θα δει τον αριθμό των σετ που ανακοινώνει ο bookmaker. Έπειτα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να στοιχηματίσει αν τα σετ ή τα games θα είναι περισσότερα (over) ή λιγότερα (under) από τον αριθμό που ανακοινώνει ο bookmaker.

Για παράδειγμα, κάποιος bookmaker μπορεί να ανακοινώνει τον αριθμό 2,5 στο over/under ενός αγώνα τένις. Το δεκαδικό ψηφίο φροντίζει ώστε να μην υπάρχει και τρίτο σημείο (δηλαδή ισοπαλία), καθώς δε μπορεί κανείς να κερδίσει μισό σετ στο τένις. Αν, λοιπόν, ο παίχτης πιστεύει πως ο νικητής θα κερδίσει τρία ή περισσότερα σετ στον αγώνα, θα στοιχηματίσει στο over. Ειδάλλως, θα στοιχηματίσει στο under.

Ο συγκεκριμένος τύπος στοιχήματος, παρά το γεγονός ότι απαιτεί αρκετή έρευνα για να προχωρήσει κανείς σε εμπεριστατωμένες προβλέψεις, θεωρείται ένας από τους ευκολότερους στο τένις. Η ευκολία αυτή εντοπίζεται στο γεγονός ότι υπάρχουν μόλις δύο διαθέσιμες επιλογές και οι πιθανότητες επιτυχίας ορίζονται στο 50/50. Τέλος, είναι διαθέσιμος σε κάθε ιστοσελίδα που προσφέρει στοίχημα στο τένις. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, οι παίχτες δεν είναι υποχρεωμένοι να στοιχηματίσουν μόνο πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά και κατά τη διάρκειά του, επιλέγοντας το live στοίχημα. 

Κατηγορία Άρθρου: 

Τουρνουά τένις Wimbledon

Τουρνουά τένις WimbledonΤο αρχαιότερο Major του Grand Slam

To τουρνουά του Wimbledon (Γουίμπλεντον) αποτελεί το τρίτο κατά σειρά τουρνουά του Grand Slam (μετά το Australian Open και το French Open) και διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία. Αποτελεί το αρχαιότερο τουρνουά τένις, καθώς διεξάγεται από το 1877, αλλά και το Major με το περισσότερο γόητρο.