Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των παρολί στο τένις

Το παρολί αποτελεί μια εξαιρετικά δημοφιλή πρακτική στοιχηματισμού, καθώς επιτρέπει στους παίχτες να διεκδικήσουν αυξημένα κέρδη, στοιχηματίζοντας παράλληλα σε διαφορετικά γεγονότα ή πτυχές ενός αγώνα. Τοποθετώντας ένα παρολί, άλλωστε, κάθε παίχτης συνδυάζει έναν αριθμό στοιχημάτων, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις κάθε σημείου να πολλαπλασιάζονται και όχι να προστίθενται μεταξύ τους (όπως συμβαίνει σε ένα δελτίο με πολλά μονά στοιχήματα).

Αυτό είναι και το βασικότερο πλεονέκτημα ενός παρολί: τα αυξημένα κέρδη. Ουσιαστικά, ένας παίχτης που σχηματίζει παρολί, στοιχηματίζει αυτόματα τα κέρδη του ενός στοιχήματος στο επόμενο, με αποτέλεσμα, αν τελικά κερδίσει, να αυξάνονται σημαντικά. Αν υποθέσουμε, λοιπόν, πως κάποιος παίχτης σχημάτισε παρολί τριών σημείων σε αντίστοιχους αγώνες τένις, στις αποδόσεις 1.20, 1.80 και 2.10, στοιχηματίζοντας 10 ευρώ, τα κέρδη του θα υπολογιστούν ως εξής: αν προβλέψει σωστά στο πρώτο σημείο, θα προκύψουν κέρδη 12 ευρώ. Τα κέρδη αυτά θα στοιχηματιστούν αυτόματα στο επόμενο σημείο, από το οποίο θα προκύψουν 21,60 ευρώ. Και αυτά τα χρήματα θα στοιχηματιστούν στο επόμενο σημείο, αποφέροντας 45,36 ευρώ. Αντίστοιχα, αν μιλούσαμε για τρία μονά στοιχήματα, τα κέρδη θα κυμαίνονταν πολύ χαμηλότερα.

Τα αυξημένα κέρδη, όμως, συνοδεύονται πάντα κι από αυξημένο ρίσκο. Πρόκειται για έναν κανόνα του στοιχήματος που δε θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και τα παρολί. Ένα παρολί, λοιπόν, κρύβει πολύ μεγαλύτερο ρίσκο, καθώς απαιτεί 100% επιτυχία, προκειμένου να αποφέρει το παραμικρό κέρδος. Ο παίχτης που θα τοποθετήσει τρία μονά στοιχήματα, για παράδειγμα, θα εισπράξει τα κέρδη όσων προβλέψεων αποδείχθηκαν σωστές και θα χάσει τα χρήματα που στοιχημάτισε σε λάθος προβλέψεις. Ο παίχτης που έχει τοποθετήσει ένα παρολί, όμως, δε μπορεί να εισπράξει το παραμικρό κέρδος, αν δεν είναι όλες οι προβλέψεις του σωστές. Ακόμη κι αν κάποιος σχηματίσει παρολί δέκα σημείων, στοιχηματίζοντας σε έναν ή περισσότερους αγώνες τένις, αν προβλέψει σωστά στα εννιά και λάθος στο ένα, δε θα εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

Το αυξημένο ρίσκο είναι ο βασικότερος λόγος που πολλοί παίχτες που στοιχηματίζουν στο τένις αποφεύγουν τα παρολί. Ωστόσο, τα κέρδη που υπόσχονται τα καθιστούν κατάλληλα για όσους έχουν στόχο τα αυξημένα κέρδη και αποφασίζουν να αγνοήσουν το πανταχού παρόν ρίσκο.

Τουρνουά τένις Wimbledon

Τουρνουά τένις WimbledonΤο αρχαιότερο Major του Grand Slam

To τουρνουά του Wimbledon (Γουίμπλεντον) αποτελεί το τρίτο κατά σειρά τουρνουά του Grand Slam (μετά το Australian Open και το French Open) και διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία. Αποτελεί το αρχαιότερο τουρνουά τένις, καθώς διεξάγεται από το 1877, αλλά και το Major με το περισσότερο γόητρο.