Τουρνουά Grand Slam

Το τένις στα καλύτερά του!

Το Grand Slam είναι το πλέον αναγνωρισμένο και δημοφιλές τουρνουά τένις και έχει να προσφέρει πολλά σε θεατές και παίχτες. Οι πρώτοι αποζημιώνονται με θέαμα και την ευκαιρία να δουν τους καλύτερους αθλητές του τένις να αναμετρόνται μεταξύ τους. Οι δεύτεροι κερδίζουν χρήματα, αναγνώριση και βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, συμμετέχοντας σε ένα τουρνουά που συγκεντρώνει εκατομμύρια βλέμματα κάθε χρόνο.

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το Grand Slam αποτελείται όχι από μία, αλλά από τέσσερις σειρές αγώνων. Πρόκειται για τα μικρότερα τουρνουά που αποτελούν το Grand Slam και ονομάζονται και Majors: τα Australian Open, French Open, Wimbledon και US Open. Καθένα από αυτά τα μικρότερα τουρνουά χαρίζουν επίσης χρήματα και βαθμούς κατάταξης, αλλά φιλοδοξία και όνειρο κάθε παίχτη είναι να κερδίσει αυτό που ονομάζεται Grand Slam. Πρόκειται για τον όρο που έδωσε το όνομά του και στο τουρνουά και αντιπροσωπεύει την επίτευξη νίκης σε όλα τα παραπάνω μικρότερα τουρνουά, στη διάρκεια μιας αγωνιστικής σεζόν.

Αναλυτικότερα, για να κατακτήσει κάποιος παίχτης το Grand Slam χρειάζεται την κατάκτηση της πρώτης θέσης σε μία από τις κατηγορίες (μονό ανδρών, μονό γυναικών, διπλό και μεικτό διπλό) και στα τέσσερα μεγάλα τουρνουά της ίδιας χρονιάς. Αυτά, όπως αναφέραμε και παραπάνω διοργανώνονται σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και έχουν κάποιες διαφορές μεταξύ τους.

Αναλυτικότερα, το Australian Open διεξάγεται κάθε χρόνο τον Ιανουάριο στην Αυστραλία και αποτελεί αυτό με τους περισσότερους θεατές, μετά το US Open. Οι αγώνες διεξάγονται σε σκληρό γήπεδο.

Το French Open διεξάγεται κάθε χρόνο στη Γαλλία, από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου. Είναι γνωστό και ως Roland Garros και οι αγώνες διεξάγονται σε χωμάτινο γήπεδο.

Στα τέλη Ιουνίου, με αρχές Ιουλίου έρχεται η σειρά του Wimbledon, το οποίο διεξάγεται στην Αγγλία. Πρόκειται για το μακροβιότερο τουρνουά τένις στον κόσμο και θεωρείται αυτό με το περισσότερο γόητρο. Οι αγώνες διεξάγονται σε γρασίδι.

Τέλος, το US Οpen διεξάγεται στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, σε σκληρό γήπεδο και κλείνει τη σεζόν του Grand Slam, φέρνοντας ενθουσιασμό ή απογοήτευση στους νικητές των προηγούμενων Majors που αποζητούσαν την απόλυτη νίκη.

Το Gland Slam βρίσκεται στο επίκεντρο του στοιχηματικού ενδιαφέροντος με πάρα πολλές αγορές να είναι διαθέσιμες για στοίχημα πριν τους αγώνες αλλά και για το πολύ δημοφιλές στοίχημα live στο τένις.

Τουρνουά τένις Wimbledon

Τουρνουά τένις WimbledonΤο αρχαιότερο Major του Grand Slam

To τουρνουά του Wimbledon (Γουίμπλεντον) αποτελεί το τρίτο κατά σειρά τουρνουά του Grand Slam (μετά το Australian Open και το French Open) και διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία. Αποτελεί το αρχαιότερο τουρνουά τένις, καθώς διεξάγεται από το 1877, αλλά και το Major με το περισσότερο γόητρο.